Whiskykola

Kola med en mild smak av whisky.

  • 3 dl vispgrädde
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 msk kakao
  • 3 msk whisky
  • 50 gram mandelmassa


Rör samman alla ingredienserna utom mandelmassan. Blanda mandelmassa och whisky och låt den dra medan kolan kokar. Koka upp kolasmeten och låt småkoka i cirka 15 minuter. När smeten håller för kulprovet, tillsätt whiskyn och mandelmassan. Ta bort grytan från plattan och rör väl. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en mindre långpanna eller ugnsform. Skär i bitar när kolan stelnat något.



Kommentar av tina
10 december 2012

Kan man utesluta mandelmassan?

Kommentar av Kajsa
5 december 2012

Gick jättebra tills jag hade i mandelmass-blandningen, då vägrar den stelna. Vad kan man göra utan att förstöra den goda smaken?

Kommentar av osignerat
15 oktober 2012

20min minst

Kommentar av Otålig
22 december 2011

15 min!! Hur är det möjligt

Kommentar av mmmmmm
19 december 2009

Testade med en singel malt, lite mer rökig, nästan en synd att ha i kola, men dj..... vad det blev gott

Svar av Stina
8 augusti 2011

Hur gammal är du?

Borde du dricka whisky redan?

Hmm...

Kommentar av Anna-Lena
17 mars 2008

Whiskyn sätter verkligen pricken över i:t och dessutom livar den upp vilket kafferep som helst!


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

pastarecept.nu

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu


Kladdkakor

Nya kladdiga kakor

Kladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen!

Prova en ny kladdkaka till fikat! Eller baka nåt gott till helgen. Nu finns nya recept på kladdkakor på kladdkakor.se. Vad sägs om kladdkaka med mörk choklad? Eller en variant med mint som smak? Härligt kladdigt och läckert!

 kladdkakor.se