Snabbkola i mikron

 


Mycket snabbare än så här går det nog inte att göra kola!

 

  • 50 g smör eller margarin 
  • 1/2 dl vetemjöl 
  • 2 msk kakao
  • 1 dl strösocker 
  • 1/2 dl ljus sirap 


Rör samman alla ingredienser i en mikro-tålig form. Kör på full effekt i 20 sekunder. Tag ut formen och rör om. Kör kolan på 600-700w effekt i cirka 4 minuter. Slå upp på bakplåtspapper och ställ svalt tills kolan går att klippa i bitar.



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
4 april 2019

Min brändes efter 2 min, funkar inte för fem öre

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Kvack
19 december 2017

Ankor är plankor

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
18 juli 2017

Min blev helt bränd efter 2 min o jag hade på 600w

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Lu
23 februari 2017

Smeten skar sig, går ej att äta...

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jenny
27 juli 2016

Va försiktiga det började nästan brunna i min micro! Ta inte 4 min!!!!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sara
28 november 2015

Hej!

Min blev stenhård, vad gjorde jag fel?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
12 juli 2015

kan man använda florsocker istället för strösocker. Strösockret är nämligen slut

Kommentar av Viktor 13 år
9 september 2014

Lägg extra mycket socker för söckervadd smak :)

Svar av Viktor 13 år
9 september 2014

Och det kommer stelna fortare!

Kommentar av Puus
14 december 2013

Hej vad gör ni?

Svar av :)
14 december 2013

nä inte mycket asså, sälv?

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av 18/12
18 december 2015

Är sjuk fyller år

Kommentar av anonym
9 maj 2013

jättegod kola, men en aning gryniga. hur får man de mindre gryniga??

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com

Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

smulpaj.se


Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

Du nalkas ljuva sommar, med studentfester, skolavslutning och bröllop. Vem vill stå mer än nödvändigt vid spisen då? Enkla tillbehör som färskost, marinerade vita bönor eller ajvarröra kan stå färdiga i förväg, liksom ostpaj.

På buffén kan alla hitta något att tycka om. Klassiker som potatissallad och inkokt lax går alltid hem. Komplettera med focaccia och goda ostar - festen är i land!

 buffemat.se