Snabbkola i mikron

 


Mycket snabbare än så här går det nog inte att göra kola!

 

  • 50 g smör eller margarin 
  • 1/2 dl vetemjöl 
  • 2 msk kakao
  • 1 dl strösocker 
  • 1/2 dl ljus sirap 


Rör samman alla ingredienser i en mikro-tålig form. Kör på full effekt i 20 sekunder. Tag ut formen och rör om. Kör kolan på 600-700w effekt i cirka 4 minuter. Slå upp på bakplåtspapper och ställ svalt tills kolan går att klippa i bitar.



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
4 april 2019

Min brändes efter 2 min, funkar inte för fem öre

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Kvack
19 december 2017

Ankor är plankor

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
18 juli 2017

Min blev helt bränd efter 2 min o jag hade på 600w

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Lu
23 februari 2017

Smeten skar sig, går ej att äta...

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jenny
27 juli 2016

Va försiktiga det började nästan brunna i min micro! Ta inte 4 min!!!!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sara
28 november 2015

Hej!

Min blev stenhård, vad gjorde jag fel?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
12 juli 2015

kan man använda florsocker istället för strösocker. Strösockret är nämligen slut

Kommentar av Viktor 13 år
9 september 2014

Lägg extra mycket socker för söckervadd smak :)

Svar av Viktor 13 år
9 september 2014

Och det kommer stelna fortare!

Kommentar av Puus
14 december 2013

Hej vad gör ni?

Svar av :)
14 december 2013

nä inte mycket asså, sälv?

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av 18/12
18 december 2015

Är sjuk fyller år

Kommentar av anonym
9 maj 2013

jättegod kola, men en aning gryniga. hur får man de mindre gryniga??

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

helgmenyn.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se


Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

Jag är knappast ensam om att älska choklad, av alla slag. Få smaker går att använda till så mycket gott. Från en enkel chokladmuffins eller en god kladdkaka till riktigt stora smakupplevelser.

Och finns det egentligen någon efterrätt som står sig lika väl som en riktigt god chokladkaka? Tveksamt, tycker jag...

Prova ett nytt recept på en riktigt läcker chokladkaka, full med smak och fylld med härlig chokladtryffel! Detta är en av mina absoluta favoriter till efterrätt just nu. Prova så förstår ni varför!

Chokladfyllda hälsningar från pepparochsalt.se!

 efterratter.se