Snabbkola i mikron

 


Mycket snabbare än så här går det nog inte att göra kola!

 

  • 50 g smör eller margarin 
  • 1/2 dl vetemjöl 
  • 2 msk kakao
  • 1 dl strösocker 
  • 1/2 dl ljus sirap 


Rör samman alla ingredienser i en mikro-tålig form. Kör på full effekt i 20 sekunder. Tag ut formen och rör om. Kör kolan på 600-700w effekt i cirka 4 minuter. Slå upp på bakplåtspapper och ställ svalt tills kolan går att klippa i bitar.



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Kvack
19 december 2017

Ankor är plankor

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
18 juli 2017

Min blev helt bränd efter 2 min o jag hade på 600w

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Lu
23 februari 2017

Smeten skar sig, går ej att äta...

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jenny
27 juli 2016

Va försiktiga det började nästan brunna i min micro! Ta inte 4 min!!!!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sara
28 november 2015

Hej!

Min blev stenhård, vad gjorde jag fel?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
12 juli 2015

kan man använda florsocker istället för strösocker. Strösockret är nämligen slut

Kommentar av Viktor 13 år
9 september 2014

Lägg extra mycket socker för söckervadd smak :)

Svar av Viktor 13 år
9 september 2014

Och det kommer stelna fortare!

Kommentar av Puus
14 december 2013

Hej vad gör ni?

Svar av :)
14 december 2013

nä inte mycket asså, sälv?

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av 18/12
18 december 2015

Är sjuk fyller år

Kommentar av anonym
9 maj 2013

jättegod kola, men en aning gryniga. hur får man de mindre gryniga??

Kommentar av osignerat
20 februari 2013

Mm det ska bli gott

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nästa »


Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

helgmenyn.se

Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

glutenfriarecept.se


Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

Lasagne är en älskad rätt för många. Lätt att laga så det räcker till många och enkel att göra i förväg. Perfekt både som fredagsmiddag och i lunchlådan...

En lasagne måste inte innehålla kött för att smaka bra. Gör en god vegetarisk lasagne med parmesanost. Eller prova en variant på lasagne med keso. Vill du hellre äta helt veganskt, utan mjölkprodukter och kött, ska du prova spanatlasagne! God, varm och grön måltid!

 lasagne.nu