Mörk chokladkola

Chokladkola med ett täcke av mörk choklad.

 

  • 3 dl grädde
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 4 msk kakao
  • 3 msk smör
  • 1 tsk ättikssprit, 12%
  • 100 gram mörk choklad.


Koka samman grädde, strösocker och sirap. Vispa ner kakaon, sikta den gärna genom ett durksalg för att minska risken för klumpar. När kolan småkokat i 10-15 minuter och har en temperatur på 120 grader (det går också att göra kulprovet) så tas kastrullen av värmen och smöret och ättikan rörs i. Slå upp på smörpapper och ställ svalt. Under tiden; smält chokladen i vattenbad. När kolan svalnat något penslas ytan med den smälta chokladen. När chokladen stelnat lite, skär kolan i bitar.



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Kolasåsa
28 november 2019

Hej! Vår kola gjord på receptet ovan blir inte seg nog att skära bitar av. För mjuk helt enkelt.

Tips någon?

Kommentar av lillasmilla
5 december 2010

Det ska vara vispgrädde, 40%

Kommentar av Johanna
14 december 2009

mums mums, denna va jätte god, den kommer jag göra mer av nu när det är jul

Kommentar av joannanananananananannna:)
14 december 2009

HEJ!! Dom är asgoda!!

Kommentar av skåningen
16 december 2009

dom blev skiiiiiiiiit bra :)

hare gött ;)

Kommentar av Mia
23 december 2009

great verkligen :D

Kommentar av Linda
2 januari 2010

Står just nu och kokar kolan för fulla muggar! Blir nog bra det här... mums!

Kommentar av sara
23 maj 2010

är det vanlig grädde eller vispgrädde eller matlagnings grädde snälla kan någon svara

Redaktionens kommentar
Vispgrädde har vi använt i recepten.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

frukostbullar.se

Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

helgmenyn.se


Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

Självklart ska du inte avstå från godsaker för att du inte tål mjölk. Det är lätt att baka mjölkfria scones eller varför inte en klassisk kladdkaka? Bjud gästerna på krämig potatisgratäng eller frossa i kokosvåfflor. Smaklig mjölkfri måltid!

 mjölkfriarecept.se