Mörk chokladkola

Chokladkola med ett täcke av mörk choklad.

 

  • 3 dl grädde
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 4 msk kakao
  • 3 msk smör
  • 1 tsk ättikssprit, 12%
  • 100 gram mörk choklad.


Koka samman grädde, strösocker och sirap. Vispa ner kakaon, sikta den gärna genom ett durksalg för att minska risken för klumpar. När kolan småkokat i 10-15 minuter och har en temperatur på 120 grader (det går också att göra kulprovet) så tas kastrullen av värmen och smöret och ättikan rörs i. Slå upp på smörpapper och ställ svalt. Under tiden; smält chokladen i vattenbad. När kolan svalnat något penslas ytan med den smälta chokladen. När chokladen stelnat lite, skär kolan i bitar.



Kommentar av lillasmilla
5 december 2010

Det ska vara vispgrädde, 40%

Kommentar av Johanna
14 december 2009

mums mums, denna va jätte god, den kommer jag göra mer av nu när det är jul

Kommentar av joannanananananananannna:)
14 december 2009

HEJ!! Dom är asgoda!!

Kommentar av skåningen
16 december 2009

dom blev skiiiiiiiiit bra :)

hare gött ;)

Kommentar av Mia
23 december 2009

great verkligen :D

Kommentar av Linda
2 januari 2010

Står just nu och kokar kolan för fulla muggar! Blir nog bra det här... mums!

Kommentar av sara
23 maj 2010

är det vanlig grädde eller vispgrädde eller matlagnings grädde snälla kan någon svara

Redaktionens kommentar
Vispgrädde har vi använt i recepten.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kyckling i curry

Långkok blir mustigt värmande grytor!

Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!

grytrecept.se

Kladdkakor

Kladdigare kakor!

Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut...

kladdkakor.se


Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

I helgen tjuvstartar vi våffelfrossan, gärna med lite mindre traditionella våfflor att servera till efterrätt. Franska våfflor fyllda med vaniljkräm eller chokladvåfflor avslutar en lätt måltid med finess.
Våfflor blir dessutom en uppskattad huvudrätt med hjälp av matiga pålägg och röror av olika slag - eller prova att byta grädden och sylten mot några av våra andra förslag på söta pålägg!

 vafflor.se