Mandelkola


Kola med grovt mandelhack.

  • 3 dl vispgrädde
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör
  • 25 hackade sötmandlar


Rör samman alla ingredienserna utom mandlarna. Skålla hälften av mandlarna i hett vatten och skala och grovhacka dem (om de inte är skalad). Hacka de övriga mandlarna med skalet kvar.
Koka upp kolasmeten och låt småkoka i cirka 15 minuter, eller till smeten nått cirka 120 grader. Gör kulprovet. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en mindre långpanna eller ugnsform. Strö över den hackade mandeln och ställ svalt. Skär i bitar när kolan stelnat något.



Kommentar av J687
20 januari 2010

underbart gott!!!! kan knappt sluta äta! jag lovar att jag har lagt på mig! men det kvittar när man kan äta nåt som är så gott!!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Laxlasagne

Laxen gillar pasta

Lax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat!

lasagne.nu

Chokladbollar

Baka de godaste chokladbollarna!

Chokladbollar måste inte smaka barnkalas. Har du tröttnat på klassikern med kokos kan du prova våra chokladbollar med kakao nibs!

smakakor.se


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se