![]() ![]()
Knäck
40-50 stycken. Skålla och skala mandeln. Rulla den i en handduk, så släpper skalen lätt. Hacka mandeln grovt med kniv. Mär temperaturen eller gör kulprovet. När smeten är uppe i temperatur och håller för kulprovet så blanda ner smöret och mandeln. Slå upp smeten i knäckformar och låt formarna stå svalt men inte kallt tills de stelnat.
![]() ![]() 22 december 2012
Nu ska receptet testas, jag återkommer med svar om hur det blev :) ![]() ![]() ![]() 22 december 2011
En jul utan knäck är som en tryffel utan choklad :D ![]() ![]() ![]() 17 december 2011
dom var goda ![]() ![]() ![]() 27 november 2011
Om knäcken inte stelnat i formarna, gör som jag gjorde. Sätt in plåten med knäcken i ugnen på 150 grader. De började då att bubbla i formarna och efter en stund (några minuter) tog jag ut plåten och vips hade knäcken blivit hård..... ![]() ![]() ![]() ![]() 19 december 2016
Åååh tusen tack för tipset ![]() ![]() ![]() 12 december 2010
Jag följde receptet till 100% och efter en kvart så var smeten i kastrullen totalt bränd, vad gjorde jag för fel? :/ ![]() ![]() ![]() 11 december 2011
rör om hela tiden ![]() ![]() ![]() 7 augusti 2009
Behöver kokas väldigt länge, har kokat en timme. Kanske man ska använda mindre grädde? ![]() ![]() ![]() 25 november 2009
Vi brukar göra knäck men den stelnar ALDRIG för många år sedan lyckades vi alltid men inte längre ? ![]() ![]() ![]() 13 december 2009
jag ska pröva nu !! :) önska mej lycka till :) har aldrig gjort förut :P ![]() ![]() ![]() 15 december 2009
Till hur många räcker detta receptet? vad gör man ifall smeten har svårt för att stelna? ![]() ![]() ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Min knäck smakar bränt vid 125 grader. Får kasta. Vad är hemligheten till en god och HÅRD knäck?