Hur kan jag slå in kolan?

Vad kan jag ta för papper och linda in kolan i? I edra recept står det bara "förvara i kylen". Jag vill ge bort hemgjord kola i present, inte så kul att bara ha smörpapper runt de delikata bitarna...

- Camilla

Ja du... det är inte så lätt att hitta något bra alternativ till smörpapper. Det säljs inte så mycket bra omslagspapper ute i butikerna.

Du kanske kan hitta cellofan i någon presentbutik?

Det är ju betydligt elegantare. Finns i olika färger. Finna även vaxade papper av olika slag, med de brukar sällan synas ute i vanliga butiker.

Du kan ju alltid slå in kolorna i vanligt smörpapper och sedan lägga dem i en snygg burk, påse eller strut, om du vill göra ett mellanting.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Linn
3 november 2012

Jag tänkte slå in min kola (som just nu står och stelnar i skafferiet - mums!) i smörpapper och sätta en bit washitejp på. Det tror jag kommer att bli snyggt!

Kommentar av osignerat
10 februari 2011

Jag brukar slå in kolan i smörpapper och sen i presentpapper... lite jobbigt kanske men fint blir det.. :)

Kommentar av osignerat
2 december 2010

Kan man inte hälla upp i ischokladformar? Och ev smälta lite mörk choklad på toppen...?




Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

kolarecept.se

Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

bakakaka.se


Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

En pizzakväll med familj eller vänner är alltid en bra idé. Och det är inte svårt att lyckas med pizzan. Välj en enkel pizzadeg eller knåda ihop en långjäst pizzadeg, så får du riktigt knapriga kanter och botten!

Med en bra botten kan du lätt variera påläggen efter smak. Experimentera med spännande resultat eller baka någon av de klassiska pizzorna. Kanske en enkel capricciosa eller varför inte en gorgonzola? Den som inte kan bestämma sig gör förstås en quattro stagioni!

Smaklig och trevlig pizzakväll!

 bakapizza.se