Gräddkola

Världens godaste kola? Smaksatt med äkta vanilj blir denna klassiska kola en vinnare i längden!
 

  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk äkta vanilj (pulver) 


Koka samman alla ingredienserna utom vaniljen. Låt småkoka i cirka 20 minuter. Blanda ner vaniljen. Gör kulprovet. När smeten håller för det, slå upp den på smörat bakplåtspapper i en ugnsform eller långpanna. Låt kolan svalna lite och skär sedan rutor med en vass kniv. Rulla bitarna i florsocker eller kakao och förvara i kylskåp.



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Bea
28 november 2015

3 dl socker blir väl 270gram. Vilken siffra är rätt?

Kommentar av fhg
21 december 2012

coolt

Svar av fhg
21 december 2012

gott

Kommentar av Mormor
10 december 2012

Jag prövade och lägga ner lite Nutella! Väldigt god smak! Bra recpet!

Redaktionens kommentar

Kul idé!

Kommentar av Anynom
10 december 2012

Ett mycket Bra recpet!

Kommentar av Anonym
1 december 2012

Måste man rulla dom i florsocker och ska man ha de i kylen?

Redaktionens kommentar
Du måste inte ha florsocker men det gör att de klibbar mindre. Samma sak med förvaringen - svalt gör dem fastare.
Svar av Namn/signatur
5 december 2012

Nej det måste man inte alls

Kommentar av osignerat
23 december 2011

Jättegod kola blev det. Bästa jag gjort iallafall, lagom seg och man kan lätt skära dem.!

Kommentar av E-Magnusson
10 augusti 2011

vådå blir det här en sån kola som inte ä seg dåh elr ? =S

Svar av Namn/signatur
19 december 2011

nej?

Kommentar av M
22 juli 2011

Vad blir det för skillnad på att andvända ljus/mörk sirap! köpt fel!

Svar av MR Bean
28 december 2011

det sperlar ingen rrrrroooolll

Kommentar av osignerat
30 december 2010

Hur länge håller hemmagjord kola i kylen?

Kommentar av Thea
20 december 2010

Hur mycket kola blir det?

Svar av Namn/signatur
13 april 2011

En stor kola eller ett antal mindre kolor helt beroende på hur stora man skär dem.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pajrecept

Helgmiddag

Nya, goda pajrecept! Gör en brie-och salamipaj som bjudmat.

pajrecept.se

Lussekatter

Lussekatter och andra saffransbröd

Saftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa...

julkakor.se


Vetebullar

Äppelbullar

Nybakat till helgen? Få bullar slår mjuka äppelbullar med kardemumma!

Mjukt vetebröd, smörig fyllning och en mild smak av kanel eller vanilj – det är svårt att motstå nybakade bullar. Prova att fylla vetebrödet med äpple nästa gång och du har en smak som riktigt gifter sig med de andra.
I äppelbullar med russin utgår du från hela äpplen och gör ett gott äppelhack som du fyller snäckorna med. Vill du hellre baka på äppelmos är äppelbullar gjorda som små knyten ett lätt och gott recept. Kanske på sin plats med en varning – de går åt väldigt fort…

 bakabullar.se