Gräddkola

Världens godaste kola? Smaksatt med äkta vanilj blir denna klassiska kola en vinnare i längden!
 

  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk äkta vanilj (pulver) 


Koka samman alla ingredienserna utom vaniljen. Låt småkoka i cirka 20 minuter. Blanda ner vaniljen. Gör kulprovet. När smeten håller för det, slå upp den på smörat bakplåtspapper i en ugnsform eller långpanna. Låt kolan svalna lite och skär sedan rutor med en vass kniv. Rulla bitarna i florsocker eller kakao och förvara i kylskåp.



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Bea
28 november 2015

3 dl socker blir väl 270gram. Vilken siffra är rätt?

Kommentar av fhg
21 december 2012

coolt

Svar av fhg
21 december 2012

gott

Kommentar av Mormor
10 december 2012

Jag prövade och lägga ner lite Nutella! Väldigt god smak! Bra recpet!

Redaktionens kommentar

Kul idé!

Kommentar av Anynom
10 december 2012

Ett mycket Bra recpet!

Kommentar av Anonym
1 december 2012

Måste man rulla dom i florsocker och ska man ha de i kylen?

Redaktionens kommentar
Du måste inte ha florsocker men det gör att de klibbar mindre. Samma sak med förvaringen - svalt gör dem fastare.
Svar av Namn/signatur
5 december 2012

Nej det måste man inte alls

Kommentar av osignerat
23 december 2011

Jättegod kola blev det. Bästa jag gjort iallafall, lagom seg och man kan lätt skära dem.!

Kommentar av E-Magnusson
10 augusti 2011

vådå blir det här en sån kola som inte ä seg dåh elr ? =S

Svar av Namn/signatur
19 december 2011

nej?

Kommentar av M
22 juli 2011

Vad blir det för skillnad på att andvända ljus/mörk sirap! köpt fel!

Svar av MR Bean
28 december 2011

det sperlar ingen rrrrroooolll

Kommentar av osignerat
30 december 2010

Hur länge håller hemmagjord kola i kylen?

Kommentar av Thea
20 december 2010

Hur mycket kola blir det?

Svar av Namn/signatur
13 april 2011

En stor kola eller ett antal mindre kolor helt beroende på hur stora man skär dem.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Pajrecept

Helgmiddag

Nya, goda pajrecept! Gör en brie-och salamipaj som bjudmat.

pajrecept.se

Brödrecept

Utflykt!

Dags för utflykt i solskenet! Baka ett gott utflyktsbröd som passar ostmackan!

hembakatbrod.se


Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

Peppar&Salt älskar glass. Kanske är du sugen på en klassisk jordgubbsglass? Eller blir havtornssorbet din nya favorit? Att göra egen glass är lätt och roligt! Ringla över en krämig kolasås på kondenserad mjölk och njut. Det är lätt att älska glass!

 glassrecept.nu