Fudge

Inte lika seg som kola, men lika läcker!

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • 8 dl socker
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk ljus sirap


Blanda samman och koka upp allt utom smör, sirap och vanilj. Låt koka 35-40 minuter, tills smeten håller kulprovet. Ta bort grytan från värmen och vispa i smöret, vaniljsockret och sirap. Fortsätt att vispa kraftigt medan smeten svalnar. Slå upp på bakplåtspappersklädd form och skär i bitar när smeten svalnat något.



Kommentar av JLi
5 december 2012

Ska smöret vara smält (dum fråga kanske :)

Svar av barnet jossan
10 december 2013

ja det ska va smält JLi

Kommentar av mr petersson
8 september 2012

super gott stort tips

Kommentar av osignerat
15 december 2011

Någon som vet hur man får kaffe latte smak på sin fudge?

Kommentar av osignerat
29 november 2011

måste man ha sirap?

Kommentar av fudgemysaren <3
12 november 2011

ojojoj vad gott! det var också mysigt att laga den, men förstås gott att slicka upp i pottan men man fick akta sig för att bränna tungan! =)

Kommentar av osignerat
12 februari 2011

Kan ni lägga upp recept på vanlig vaniljfudge utan kakaon? Vore kanon :)

Kommentar av osignerat
19 december 2010

ååh vad gott slicka upp alltihopa på slickepotten på en gång =)

Kommentar av osignerat
19 december 2010

åh puss puss vad gott detta blev =)

Kommentar av osignerat
23 oktober 2009

hur stor form ska man ha ungefär?

Redaktionens kommentar
15X25 tror jag vi använde.
Kommentar av L
23 november 2009

Mycket bra med en fudge utan grädde, denna ingrediens saknas ofta i många hem!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se


Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

Härligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten.

 smulpaj.se