Fudge

Inte lika seg som kola, men lika läcker!

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • 8 dl socker
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk ljus sirap


Blanda samman och koka upp allt utom smör, sirap och vanilj. Låt koka 35-40 minuter, tills smeten håller kulprovet. Ta bort grytan från värmen och vispa i smöret, vaniljsockret och sirap. Fortsätt att vispa kraftigt medan smeten svalnar. Slå upp på bakplåtspappersklädd form och skär i bitar när smeten svalnat något.



Kommentar av JLi
5 december 2012

Ska smöret vara smält (dum fråga kanske :)

Svar av barnet jossan
10 december 2013

ja det ska va smält JLi

Kommentar av mr petersson
8 september 2012

super gott stort tips

Kommentar av osignerat
15 december 2011

Någon som vet hur man får kaffe latte smak på sin fudge?

Kommentar av osignerat
29 november 2011

måste man ha sirap?

Kommentar av fudgemysaren <3
12 november 2011

ojojoj vad gott! det var också mysigt att laga den, men förstås gott att slicka upp i pottan men man fick akta sig för att bränna tungan! =)

Kommentar av osignerat
12 februari 2011

Kan ni lägga upp recept på vanlig vaniljfudge utan kakaon? Vore kanon :)

Kommentar av osignerat
19 december 2010

ååh vad gott slicka upp alltihopa på slickepotten på en gång =)

Kommentar av osignerat
19 december 2010

åh puss puss vad gott detta blev =)

Kommentar av osignerat
23 oktober 2009

hur stor form ska man ha ungefär?

Redaktionens kommentar
15X25 tror jag vi använde.
Kommentar av L
23 november 2009

Mycket bra med en fudge utan grädde, denna ingrediens saknas ofta i många hem!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se

Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

pastarecept.nu


Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

Vackert röda lingon tittar fram lite här och var och passar med sin syrliga smak både till matlagning och som ett uppfriskande tillskott i bakningen. Variera husmansrätten köttbullar med lingonsylt och laga köttbullarna på viltfärs, för att uppleva lingonens förmåga att ta fram den vilda smaken, precis som till vildsvinsskav. Till efterrätt passar en lingondessert med kanel- och kardemummagrädde - kryddor som är smakkompisar till lingon. För all del, lingonpaj passar fint det också, välj själv!

 bärrecept.se