Fudge

Inte lika seg som kola, men lika läcker!

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • 8 dl socker
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk ljus sirap


Blanda samman och koka upp allt utom smör, sirap och vanilj. Låt koka 35-40 minuter, tills smeten håller kulprovet. Ta bort grytan från värmen och vispa i smöret, vaniljsockret och sirap. Fortsätt att vispa kraftigt medan smeten svalnar. Slå upp på bakplåtspappersklädd form och skär i bitar när smeten svalnat något.



Kommentar av JLi
5 december 2012

Ska smöret vara smält (dum fråga kanske :)

Svar av barnet jossan
10 december 2013

ja det ska va smält JLi

Kommentar av mr petersson
8 september 2012

super gott stort tips

Kommentar av osignerat
15 december 2011

Någon som vet hur man får kaffe latte smak på sin fudge?

Kommentar av osignerat
29 november 2011

måste man ha sirap?

Kommentar av fudgemysaren <3
12 november 2011

ojojoj vad gott! det var också mysigt att laga den, men förstås gott att slicka upp i pottan men man fick akta sig för att bränna tungan! =)

Kommentar av osignerat
12 februari 2011

Kan ni lägga upp recept på vanlig vaniljfudge utan kakaon? Vore kanon :)

Kommentar av osignerat
19 december 2010

ååh vad gott slicka upp alltihopa på slickepotten på en gång =)

Kommentar av osignerat
19 december 2010

åh puss puss vad gott detta blev =)

Kommentar av osignerat
23 oktober 2009

hur stor form ska man ha ungefär?

Redaktionens kommentar
15X25 tror jag vi använde.
Kommentar av L
23 november 2009

Mycket bra med en fudge utan grädde, denna ingrediens saknas ofta i många hem!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

hembakatbrod.se

Sopprecept

Goda soppor

En god soppa till helgen? Många av nya recept på sopprecpt.se!

sopprecept.se


Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

Vare sig du väljer köttfri måndag eller helvegetariskt finns massor av goda vegetariska rätter att laga. Från österländska kök kommer falafel, harira och baba ganoush som vi kommit att älska. Ugnsrätter som gratinerad squash med quornfärs eller tomatgratinerade jordärtskockor värmer och mättar.

Välj vegetariskt oftare och gör en insats för miljön samtidigt som du får nya matupplevelser!

 vegetariskarecept.se