Fudge

Inte lika seg som kola, men lika läcker!

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • 8 dl socker
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk ljus sirap


Blanda samman och koka upp allt utom smör, sirap och vanilj. Låt koka 35-40 minuter, tills smeten håller kulprovet. Ta bort grytan från värmen och vispa i smöret, vaniljsockret och sirap. Fortsätt att vispa kraftigt medan smeten svalnar. Slå upp på bakplåtspappersklädd form och skär i bitar när smeten svalnat något.



Kommentar av JLi
5 december 2012

Ska smöret vara smält (dum fråga kanske :)

Svar av barnet jossan
10 december 2013

ja det ska va smält JLi

Kommentar av mr petersson
8 september 2012

super gott stort tips

Kommentar av osignerat
15 december 2011

Någon som vet hur man får kaffe latte smak på sin fudge?

Kommentar av osignerat
29 november 2011

måste man ha sirap?

Kommentar av fudgemysaren <3
12 november 2011

ojojoj vad gott! det var också mysigt att laga den, men förstås gott att slicka upp i pottan men man fick akta sig för att bränna tungan! =)

Kommentar av osignerat
12 februari 2011

Kan ni lägga upp recept på vanlig vaniljfudge utan kakaon? Vore kanon :)

Kommentar av osignerat
19 december 2010

ååh vad gott slicka upp alltihopa på slickepotten på en gång =)

Kommentar av osignerat
19 december 2010

åh puss puss vad gott detta blev =)

Kommentar av osignerat
23 oktober 2009

hur stor form ska man ha ungefär?

Redaktionens kommentar
15X25 tror jag vi använde.
Kommentar av L
23 november 2009

Mycket bra med en fudge utan grädde, denna ingrediens saknas ofta i många hem!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se

Cheesecake

Fruktig fika

Cheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär!

cheesecake.nu


Efterrätter

Krydda kakan!

En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika!

Ingefära är en spännande och användbar krydda. Denna smakrika rot som stammar från Kina passar fint i matlagninen. I det asiatiska köket har den använts långt tillbaka i tiden och är en viktig krydda.

Dessutom har den också använts som läkeväxt, bland annat för sina antiinflammatoriska egenskaper.

Men ingefära passar också fint som smaksättare i kakor av olika slag, de välkända pepparkakorna vi bakar varje jul är ett bra exempel. Tillsammans med kardemumma ger ingefäran också fin smak åt sockerkakan. Prova ett nytt recept på Ingerfärs- och kardemummakaka till fikat. Ett enkelt och annorlunda sätt att smaksätta kakan. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och du har en kaka som passar lika bra som efterrätt som till eftermiddagsfika!

Smaklig och kryddig fika!

 efterratter.se