Fudge

Inte lika seg som kola, men lika läcker!

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • 8 dl socker
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk ljus sirap


Blanda samman och koka upp allt utom smör, sirap och vanilj. Låt koka 35-40 minuter, tills smeten håller kulprovet. Ta bort grytan från värmen och vispa i smöret, vaniljsockret och sirap. Fortsätt att vispa kraftigt medan smeten svalnar. Slå upp på bakplåtspappersklädd form och skär i bitar när smeten svalnat något.



Kommentar av JLi
5 december 2012

Ska smöret vara smält (dum fråga kanske :)

Svar av barnet jossan
10 december 2013

ja det ska va smält JLi

Kommentar av mr petersson
8 september 2012

super gott stort tips

Kommentar av osignerat
15 december 2011

Någon som vet hur man får kaffe latte smak på sin fudge?

Kommentar av osignerat
29 november 2011

måste man ha sirap?

Kommentar av fudgemysaren <3
12 november 2011

ojojoj vad gott! det var också mysigt att laga den, men förstås gott att slicka upp i pottan men man fick akta sig för att bränna tungan! =)

Kommentar av osignerat
12 februari 2011

Kan ni lägga upp recept på vanlig vaniljfudge utan kakaon? Vore kanon :)

Kommentar av osignerat
19 december 2010

ååh vad gott slicka upp alltihopa på slickepotten på en gång =)

Kommentar av osignerat
19 december 2010

åh puss puss vad gott detta blev =)

Kommentar av osignerat
23 oktober 2009

hur stor form ska man ha ungefär?

Redaktionens kommentar
15X25 tror jag vi använde.
Kommentar av L
23 november 2009

Mycket bra med en fudge utan grädde, denna ingrediens saknas ofta i många hem!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pizza

Sportlovsmiddag? Pizza!

I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag!

bakapizza.se

Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

bakapizza.se


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se