Ca 30 kolor

Fransk Chokladkola

Detta är kola för den riktiga festen... Kraftig chokladsmak och lagom seg!

Men du behöver ha en termometer och köksvana - sockerlagen ska bli riktigt varm...

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten (30ml)
  • 80 g glykos

Grovhacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå under lock en liten stund. Rör om till en smidig chokladkräm (ganache). Ställ gärna på en varm plats och täck med lock.

Blanda nu socker, vatten och glykos i en kastrull. Vispa samman och koka upp. Passa nu sockerlagen noga och låt koka till 145 graders värme.

Ta kastrullen från värmen och blanda ner chokladkrämen (ganachen). Rör om noga och koka nu kolan till smeten är 122 grader varm.

Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Låt kolan stelna över natten i rumstemperatur. Skär sedan i bitar med en vass kniv. Slå in bitarna i lite smörpapper och förvara i rumstemperatur i glasburk eller plåtburk.


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bagels

Frukt eller choklad

Finns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak!

bagelsrecept.se

Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

sopprecept.se


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se