![]() ![]()
Fransk ChokladkolaDetta är kola för den riktiga festen... Kraftig chokladsmak och lagom seg! Men du behöver ha en termometer och köksvana - sockerlagen ska bli riktigt varm...
Grovhacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå under lock en liten stund. Rör om till en smidig chokladkräm (ganache). Ställ gärna på en varm plats och täck med lock. Blanda nu socker, vatten och glykos i en kastrull. Vispa samman och koka upp. Passa nu sockerlagen noga och låt koka till 145 graders värme. Ta kastrullen från värmen och blanda ner chokladkrämen (ganachen). Rör om noga och koka nu kolan till smeten är 122 grader varm. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Låt kolan stelna över natten i rumstemperatur. Skär sedan i bitar med en vass kniv. Slå in bitarna i lite smörpapper och förvara i rumstemperatur i glasburk eller plåtburk. ![]() ![]() ![]()
|
|