![]() ![]()
Koka om kola?
![]() Min kola blev för lös. Har redan hällt upp den på plåt, kan jag koka om den för att få den lite hårdare?
- Birgitta
![]() Jag har provat och både lyckats och misslyckats. Om kolan är mycket mjuk och går lätt att värma upp igen kan det vara värt ett försök. Värm försiktigt och använd sedan en termometer för att veta när den är lagom. Troligtvis är det enklare att använda din kola som kolakräm eller kolasås och helt enkelt koka en ny sats istället. ![]()
![]() 19 december 2021
![]() ![]()
![]() 20 december 2019
Jag har kokat om både för lös och för hård kola med mycket lyckat resultat. Så länge den inte börjat smaka bränt. Krossa och smält ner den hårda kolan i nån halvdeciliter vatten o rör tills den är helt smält. Koka försiktigt utan omrörning till 122 grader och vipps! Perfekta kolan! Den lösa gör man likadant med, förutom att man får klippa ner den i vattnet, då den ju inte är krossbar på samma sätt. ![]() ![]() ![]() ![]() 18 december 2020
Tusen tack, Kock-Lasse! Jag följde ditt råd och det fungerade utmärkt. Julkolan är räddad! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|