Fudge som blir seg?

Försöker göra fudge, kulprov mm, allt enligt konstens alla regler,men, jag hade inte i vaniljsocker, för jag hade inget. Rörde dock i smör på slutet. Men, sen stelnar det och blir som vanlig seg klistrig kola, inte alls som fudge, alltså den lite mer "torra" känslan. Ligger tricket i att röra mycket när man lägger i smöret, eller vad tror du jag gör för fel?

mvh malin

- Malin

Svårt att säga vad som gått snett. Men i motsats mot kolan ska ju fudgen kristallisera och inte bli seg, som du säger. Ofta löser detta sig om man har mycket socker i och rör ordentligt. Om du inte får till det så prova det här receptet: http://www.julgodisrecept.se/chokladfudge-3287465



Recept och foto: Peppar och salt






Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se

Småkakor

Lättbakat för alla

Baka kaka med barnen eller vill du bara ha en lättbakad och god kaka?

bakakaka.se


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se